Община Русе се включи в инициативата „Гората.бг – 100 000 садим гора“ - ruse.utre.bg

Община Русе се включи в инициативата „Гората.бг – 100 000 садим гора“

12 декември 2019, 10:27 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Община Русе, съвместно с образователните институции, се включи в инициативата „Гората.бг – 100 000 садим гора“ за безвъзмездно дарение на образователни детски комплекти за засаждане на дървета.

Образователните комплекти са дарение от Фондация „77“ и „Гората.бг -100 000 садим гора“ и са предназначени за деца от детските градини и учениците от началния курс в училищата.

За Община Русе са заявени 2 250 бр. образователни детски комплекта, които вече са разпределени по учебните заведения. Всеки образователен детски комплект съдържа саксия от рециклиран материал, биотор, подходящи семена, етикети за всяка саксия, с които децата да отбележат кога и от кого е засадено.

Засаждането на дърво е приятен и забавен начин децата да се научат каква е ролята на дърветата в природата и в живота на хората. Знанието придобито  по този нагледен и „изследователски“ начин се запечатва трайно и ярко в децата. Учителите ще предадат важни знания на децата – за природата, въздуха, за животинския свят, за почвите, за сезоните, за градската среда, енергията и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета