Пенчо Милков участва в работна среща с Председателя на район Тараклия - ruse.utre.bg

Пенчо Милков участва в работна среща с Председателя на район Тараклия

16 януари 2020, 16:49 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Пенчо Милков участва в работна среща с Председателя на район Тараклия, Република Молдова, Иван Паслар. Кметът, заедно са Областният управител г-н Галин Григоров и Ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ разговаряха с г-н Паслар по отношение на начините за сътрудничество между двата града.

„Пред нас стоят задачи като осигуряване на възможности на хора от българските общности да намерят своята реализация на територията на Община Русе. Ние имаме нужда да познаваме хора от Тараклия , които искат да работят в България, защо не и в Русе.“ , заяви г-н Милков.  Той сподели, че е обсъждана идеята за разкриване на паралелки с преподаване на румънски език в русенски училища, но за реализирането й ще са необходими преподаватели, именно тук двете страни може да си сътрудничат.

„Ще осигурим необходимите условия за желаещите учители от Тараклия да дойдат тук и да учат децата на Русе“ каза Пенчо Милков. Двете страни се обединиха около идеята за по-често общуване и задълбочаване на сътрудничеството помежду им.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета