Криминалисти на ОДМВР-Русе задържаха трима за отвличане и побой на мъж - ruse.utre.bg

Криминалисти на ОДМВР-Русе задържаха трима за отвличане и побой на мъж

04 февруари 2020, 11:13 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre.bg

Действията на служителите са осъществени под надзора на Окръжната прокуратура в Русе

Полицейската операция за задържане на извършители на тежко криминално престъпление, е проведена на 1 и 2 февруари от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОДМВР-Русе. Действията са реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура град Русе, след получен сигнал за извършено отвличане и нанасяне на телесна повреда.
При разследването е установено, че на 31.01.т.г. трима, чрез използване на физическа сила и заплахи, противозаконно са лишили от свобода 35-годишен мъж от Русе, като са го извели от местоработата му, качили го в лек автомобил и принудили приятел на потърпевшия, да ги откара до посочено от извършителите място. Там извършителите извели жертвата си от колата, нанесли му побой и се оттеглили, оставяйки го в безпомощно състояние. С фрактури на лицето мъжът е настанен за лечение в болница.
В хода на предприетите незабавни действия криминалистите установили тримата нападатели - 25-годишни мъже – единият е задържан на домашния си адрес, а другите двама - при опит да преминат държавната граница през ГКПП "Дунав мост“. Справка в полицейските регистри сочи, че двама от задържаните са осъждани за хулиганство и държане на наркотични вещества.
Днес те са привлечени в качеството им на обвиняеми и с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе срокът им за задържане е удължен до 72 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета