Състезание по стрелба с пистолет за служители на МВР ще се проведе в Русе - ruse.utre.bg

Състезание по стрелба с пистолет за служители на МВР ще се проведе в Русе

12 февруари 2020, 22:58 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Участие ще вземат отбори от Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен

Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР ще се проведе в Русе на 13 февруари 2020 г. Надпреварата ще се състои в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе и в нея ще участват отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи - от областите Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен.

Официалното откриване е от 10:00 часа на 13 февруари в голямата зала в сградата на ОДМВР – Русе. Спортната програма започва от 10:30 часа в стрелбищния комплекс на ОДМВР – Русе.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение.
Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение в стрелкова подготовка. Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар за 2020 година, утвърден от Спортна асоциация – МВР.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета