Сформира се областен кризисен щаб във връзка със заплахата, породена от коронавирус - ruse.utre.bg

Сформира се областен кризисен щаб във връзка със заплахата, породена от коронавирус

26 февруари 2020, 23:48 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ВМА

Областният управител на област Русе Галин Григоров сформира кризисен щаб за противодействие навлизането и разпространението на заболяването коронавирус.

Щабът ще заседава периодично и извънредно при възникване на конкретна необходимост, като неговата функция е насочена към координиране дейностите между отговорните институции, имащи отношение за недопускане на заболяването на територията на региона. Към момента предприетите мерки са изцяло превантивни.

Областният управител е в постоянен контакт с всички структури и при необходимост е в готовност за предприемане на допълнителни действия.

Необходимо е да бъде отбелязано, че конкретна информация във връзка с актуалната обстановка на територията на областта относно коронавирус COVID-19, може да бъде получавана единствено и само от РЗИ – Русе.

Припомняме, че допълнителна информация за граждани и медицински специалисти е достъпна на уебсайта на Министерството на здравеопазването и по-конкретно на следния уеб адрес:  https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/informaciya-otnosno-noviya-koronavirus-2019-ncov/Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета