Великденски мотиви грейнаха в изложба в Долна Студена - ruse.utre.bg

Великденски мотиви грейнаха в изложба в Долна Студена

23 април 2020, 14:48 | ruseutre.bg

Броени дни след най-светлия християнски празник фоайето на читалището в Долна Студена е с обновен интериор и изглежда много по-цветно и приветливо. В изложба са подредени рисунките на малчугани от детската градина и възпитаници на ОУ „Св. Климент Охридски“.  Те са част от виртуалното рисуване, посветено на Възкресение Христово, което беше организирано от местното читалище. В инициативата освен ученици се включиха и деца от детската градина. Близо 20 момичета и момчета от селото откликнаха с ентусиазъм на идеята.

„Помолих децата да представят творбите си след като бяха презентирани във виртуалната работилница под мотото „Моят цветен Великден“. Немалко от участниците освен с рисунки се представиха и с шарени яйца, изписани по различни технологии. По традиция яйцата бяха изядени на Великден и останаха само рисунките“, разказва секретарят на читалищното настоятелство Ивелина Анчева.

За всички участници във виртуалната работилница вече са подготвени грамоти, които ще се раздадат след отмяната на извънредното положение. Изложбата с великденски мотиви ще посреща посетителите на читалището в продължение на няколко месеца. „В пика на световната пандемия от коронавирус рисунките донесоха няколко дози цветно настроение в условията на социално дистанциране“, сподели библиотекарката. Тя твърдо е убедена, че мерките на наложеното извънредно положение и карантина могат да създадат по-добри връзки между читалището и децата.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета