Алисе Муртезова предлага да се удължи срока за прием на документи по програма „ин витро“ - ruse.utre.bg

Алисе Муртезова предлага да се удължи срока за прием на документи по програма „ин витро“

01 май 2020, 10:09 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

Да се удължи срока за приемане на документи по Програма „Асистирана репродукция“ на Община Русе до 30.06.2020 година, предлага общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ Алисе Муртезова. С писмо до кмета Пенчо Милков настоява за промяната, която е във връзка с извънредното положение и пандемията от COVID – 19.

Към момента, определената крайна дата за подаване на документи е 30.04.2020 година, след което следва в триседмичен срок комисията да излезе с решение и да уведоми писмено одобрените кандидати.
„С оглед създалата се безпрецедентна обстановка в страната, предлагам да се удължи срока за приемане на документи до 30.06.2020 година. Това ще позволи на кандидатите да окомплектоват изискваната от Община Русе медицинска и административна документация, тъй като в сегашното извънредно положение, това беше затруднено“, става ясно от предложението.
Очаква се становището на Община Русе.
През вчерашния ден, въпроси, свързани с инфраструктура, транспорт и социални дейности поставиха граждани в онлайн приемната на Алисе Муртезова. Русенци се жалваха от неремонтирани улици, липса на паркоместа за хора с увреждания, поставиха въпроси за транспортните карти и достъпна среда. По този повод общинският съветник се срещна днес със зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев, който се запозна с проблемите на гражданите.
В приемния си ден Алисе Муртезова съдейства на поредното семейство за попълването на документи по програма „Асистирана репродукция“ и разясни мерките и насоките на ЕС за безопасно завръщане на работа, във връзка с гарантирането на здравето по време на продължаващото извънредно положение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета