Започна изграждането на два центъра за социални услуги в Русе - ruse.utre.bg

Започна изграждането на два центъра за социални услуги в Русе

14 май 2020, 15:49 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

С първа копка започна изграждането на Център за грижа за лица с психични разстройства и на Център за грижа за лица с различни форми на деменция. Те ще бъдат създадени по проект „Осигуряване на инфраструктура за социални услуги в общността за възрастни хора и хора с увреждания /съгласно Картата на резидентните услуги и Картата на услугите за подкрепа в общността/ на територията на Община Русе“, който се реализира чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Договорът е подписан между Община Русе и  Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

В церемонията участваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместниците му – Енчо Енчев и Магдалина Илиева, екипът на проекта, както и представители на фирмите-изпълнители.

 

Целта на проекта е да се осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура на територията на Община Русе, допринасяща за предоставяне на нови качествени социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора в съответствие с Плана за действие за периода 2018-2021 г. за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа.

Изграждането на двата центъра създава условия за предоставянето на социални услуги в общността за възрастни хора и хора с увреждания съгласно Картата на резидентните услуги и Картата на услугите за подкрепа в общността, а именно:

         - един център за грижа за лица с психични разстройства на територията на Община Русе, с капацитет 15 лица;

         - един център за грижа за лица с различни форми на деменция на територията на Община Русе, с капацитет 15 лица.

Бюджетът на проекта е в размер на  от 1 150 900,00 лв., от които 1 125 000,00 лв. 100% безвъзмездна финансова помощ и 25 900,00 лв. собствен принос на Община Русе. Срокът за неговата реализация е 24 месеца.

Двата центъра ще се намират на адрес: ул. „Доростол“ № 108 в Русе. Още за проекта може да прочетете тук.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета