Нови паркоместа по „Алеи Възраждане“ - ruse.utre.bg

Нови паркоместа по „Алеи Възраждане“

15 май 2020, 19:48 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

275 паркоместа са изградени по ул. „Алеи Възраждане“ в нова обособена зона за паркиране, 16 от тях са предвидени за хора с увреждания. Местата са съобразени с градоустройствения план и са разположени извън пътното платно. Изградени са с бетонови паркинг елементи, съобразени са със съществуващата дървесна растителност, като около дърветата са оформени островчета. В зоните на пешеходните подходи към Парка на младежта е осигурена достъпна архитектурна среда.

Паркоместата за хора с увреждания са обозначени със съответната пътна сигнализация. Предстои поставянето на хоризонтална пътна маркировка, с цел улеснение на шофьорите при бъдещата им експлоатация и намаляване на случаите на недобросъвестно заемане на повече от едно паркомясто.

Община Русе работи по разрешаването на проблемите с паркирането, както в центъра на Русе, така и в неговите квартали и напомня, че репатриращият автомобил ще премахва автомобилите, които нарушават Закона за движение по пътищата и Наредба № 18 на Община Русе.

Припомняме, че след края на извънредното положение се възстановява платеният режим за кратковременно паркиране в синята зона на града и обществените паркинги в Русе, а служителите от ОП “Комунални дейности“ вече контролират за спазването му.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета