Стартира ежегодният международен конкурс за включане на ромите в образователната система - ruse.utre.bg

Стартира ежегодният международен конкурс за включане на ромите в образователната система

18 май 2020, 11:53 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

За академичната 2020 – 2021 година срокът за кандидатстване по обявения конкурс е до 15-ти юни тази година.

Областна администрация Русе информира, че Ромският образователен фонд обяви ежегодния открит конкурс за стипендии за подпомагане на студенти от ромски произход в 16 държави от Централна и Източна Европа. В България Ромският образователен фонд предоставя академична стипендия на над 150 ромски студенти годишно, които се обучават в бакалавърска, магистърска или докторска програма в акредитирани български университети.

За академичната 2020 – 2021 година срокът за кандидатстване по обявения конкурс е до 15-ти юни тази година.

Ромският образователен фонд е фондация със седалище в Будапеща, Унгария, чиято основна цел е да спомага за намаляването на разликата в образованието на ромите и неромите чрез политики и програми, които подпомагат качественото образование на ромите, включително и десегрегацията на образователната система.

Основен приоритет на организацията е подпомагане изработването и осъществяването на образователни политики, които да допринесат за включването на ромите в образователната система.

Повече информация за Ромския образователен фонд и съответно обявения конкурс може да бъде намерена на следния уеб адрес: https://www.romaeducationfund.org/rmusp-bulgaria/Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета