Дискусия свързана с канал „Култура Русе“ се проведе днес - ruse.utre.bg

Дискусия свързана с канал „Култура Русе“ се проведе днес

19 май 2020, 17:14 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Близо 30 представители на културния сектор от Русе участваха в срещата-дискусия "Канал Култура Русе / Ruse Culture и приятели", която се проведе днес, 19 май, в зала „Европа“ на Доходното здание. Организатори бяха Община Русе в партньорство с Арена медиа, а поводът беше новосъздадения канал Култура Русе / Ruse Culture в световната мрежа за видеосподеляне Ютюб.

В дискусията участваха Енчо Енчев – зам.-кмет на Община Русе, Ива Чавдарова – гл. експерт в отдел Култура на Община Русе, директори на културни институти, представители на неправителствени организации, фотографи, русенски медии. Те станаха и първите официални зрители на промоционалния видеоклип на канала, който може да се види тук.

Създаването на статут на канала, неговото бъдещо развитие и промотирането му бяха част от темите, обсъждани в залата.

Бяха предложени варианти за популяризирането на канала и свързването му с развитието на културния туризъм в града - създаване на мобилно приложение за културен туризъм, което да е лесно достъпно за всички онлайн потребители. Участниците обсъдиха идеята и за добавяне на субтитри на английски език в канала, така че плейлистите в него да станат достъпни  до за международната публика. Директорът на Арена медиа Димитър Липовански обобщи, че Култура Русе / Ruse Culture представя вече създадени културни продукти, той е една непрекъсната снимка на културния живот на града – колкото по-динамичен и стойностен е той, толкова по-динамичен и стойностен ще бъде и каналът.

Заместник-кметът Енчо Енчев обяви, че следващата инициатива на Канал „Култура Русе / Ruse Culture” ще бъде стрийминг на церемонията по връчването на Наградата Русе 2020 - най-престижните годишни награди в сферата на културата и образованието на Русе. Заради ограниченията за публика, свързани с епидемичната обстановка, Община Русе се старае да направи възможно повече хора съпричастни със събитието, подчерта г-н Енчев. Излъчването на церемонията  на живо ще започне в 18:00 на 24 май, неделя, а запис на цялото събитие ще бъде наличен в канала и в бъдеще.

Припомняме, че канал Култура Русе / Ruse Culture е създаден по инициатива на Община Русе в партньорство с Арена Медиа и стартира публично по повод 6 май - Гергьовден, празник на Русе. Само за две седмици са генерирани 2 226 показвания на канала и 305 абоната.

Допълнителна информация:

Екипът, реализирал промоционалния видеоклип включва:  Арена Медиа, режисьор Димитър Липовански, текстове Цвета Ненова, монтаж Теодор Мечев. Използвани изображения на Явор Мичев, Петър Стаменков, Цветомир Цветанов, Арена Медиа, Евгени Станимиров, Емил Кьостебеков, Оми студио, Петър Найденов, Пламен Мирчев-Мирона Музика Ivan Luzan.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета