Община Русе съдейства активно за развитието на спорта - ruse.utre.bg

Община Русе съдейства активно за развитието на спорта

17 юни 2020, 17:09 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Община Русе ще съдейства активно за развитието на спорта в града. Това стана ясно от срещата на зам.-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев с треньори и ръководители на спортни звена и институции в града. На нея присъстваха Деница Великова - директор на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“, директорът на ОП „Спортни имоти“ Борислав Рачев, председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта в Общинския съвет Пламен Рашев и  Елисавета Досева - член на комисията по младежта и спорта, треньорът по кану-каяк Ева Пашева, треньорът по вдигане на тежести и настоящ кмет на с. Николово Златан Ванев.

Развитието на Ученическа спортна школа, недостигът на професионални треньори на местно ниво, както и включването на подготовка по лека атлетика, баскетбол и волейбол в Спортното училище, бяха част застъпените в разговора теми.

Срещата положи основите за изграждането на единна стратегия за развитието на спорта в Русе. Присъстващите се обединиха около идеята да се осигури достъп на децата, както до масовия спорт, който Училищна спортна школа предлага, така и до подготовка за високо спортно майсторство в Спортното училище на най-даровитите и талантливи млади спортисти. Ето защо местната управа подкрепя работата не само на общинското звено, но и съдейства за развитието на училището, което разчита на държавно финансиране.

Припомняме, че преди месец Община Русе съдейства за откриването на спонсори, с чиито средства се закупиха нови каяци за Клуб по кану-каяк „Дунав“, където тренират и възпитаници на училището.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета