Ръководствата на Община Русе и Русенския университет „Ангел Кънчев“ подписаха договор за сътрудничество - ruse.utre.bg

Ръководствата на Община Русе и Русенския университет „Ангел Кънчев“ подписаха договор за сътрудничество

19 юни 2020, 12:04 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Документът има 4-годишен срок и предвижда партньорство при изпълнението на конкретни проекти

Общинският съвет одобри рамковия договор, подписан от ръководствата на Община Русе и Русенския университет „Ангел Кънчев“. Документът има 4-годишен срок и предвижда партньорство при изпълнението на конкретни проекти.

Договорът между институциите създава условия за техническо сътрудничество, обмен на информация и взаимно подпомагане, за да се превърне Община Русе в привлекателно място за живеене и за да се позиционира все по-силно в икономически, социален и културен аспект в национален и транснационален мащаб. От друга страна – да продължи утвърждаването на Русенския университет като значима и решаваща за развитието на града академична структура с национално значение и международен авторитет.

Договорът урежда отговорностите и взаимоотношенията на двете страни както и направленията, в които ще се подпомагат – социалния и културния живот на град Русе, образованието, опазването на околната среда и устойчивото ползване на природните ресурси, строителството, геодезията и архитектурата и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета