Каритас Русе организира дискусия за миграцията и развитието - ruse.utre.bg

Каритас Русе организира дискусия за миграцията и развитието

24 юни 2020, 12:36 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Каритас Русе организира кръгла маса и дискусия за представяне на изданието „Българският миграционен парадокс. Позитивна интеграция на мигрантите и негативен политически дискурс“ Изследване и доклад на проф. Анна Кръстева. Събитието ще се проведе на 26 юни, петък, от 11:00 ч. в зала „Батенберг“ на Исторически музей Русе, пл. „Ал. Батенберг“ 3А, при спазване на всички препоръчителни здравни мерки за събития на закрито.

Представители на местните власти, специалисти, неправителствени организации и медии са поканени да се включат в дискусията - позитивно и задълбочено, с мисъл за другите и различните и с грижа за устойчивото развитие и ценностите на ООН. Целта е да се обсъдят предизвикателствата и ползите от миграционните процеси през призмата на научната експертиза по етнология и културология.

Изданието ще бъде представено от проф. д-р Николай Ненов, етнолог, специалист по местни общности и взаимодействия, директор на Регионален исторически музей Русе. В дискусията ще участват етнографите Искра Тодорова и Десислава Тихолова.

Събитието е част от проекта MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“, с участието на 12 “Каритас” организации от общо 11 европейски държави: „Каритас България“, „Каритас Австрия“, „Каритас Бавария“ (Германия), „Каритас Чехия“, „Каритас Холандия“, „Каритас Европа“, „Каритас Белгия“, „Каритас Италия“, „Каритас Португалия“, „Каритас Словакия“, „Каритас Словения“ и „Каритас Швеция“. Тригодишната инициатива се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Допринася за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие, както и за повишаване осведомеността за връзката между миграцията и устойчивото развитие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета