26 юни – Международен ден за борба с наркотиците - ruse.utre.bg

26 юни – Международен ден за борба с наркотиците

26 юни 2020, 12:13 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

26 юни е Международен ден за борба с наркотиците. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички държави членки да засилят действията и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

Наркотиците са едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Те „проникват” навсякъде и никой, независимо от социалния си статус, образование или материално положение, не е предпазен от сблъсък с тях. Затова превантивната работа на Община Русе и РЗИ е ежедневие, за да не бъде пропуснат мигът на колебание у децата.

Превантивно-информационният център към Община Русе съвместно с Регионална здравна инспекция – Русе се присъединяват към отбелязването на Международния ден за борба с наркотиците,  като предоставят знания с цел предотвратяване на възможността младите хора да експериментират с наркотични вещества и по този начин да се изложат на риск от пристрастяване. Като предоставят   информация за вредата от злоупотребата с психоактивна вещества, те оказват помощ на младите хора да вземат информирани решения и ги подкрепят в избора им на живот без зависимости.

За да отбележат Международния ден за борба с наркотиците, Превантивно–информационният център към Община Русе съвместно с РЗИ – Русе организираха и проведоха обучителна среща на психолози, педагози и социални работници от екипите на доставчици на социални услуги на територията на Община Русе с цел изпълнение на програмата за превенция на употребата на наркотични вещества от хора в младежка възраст.

Лектори на обучението бяха д-р Елка Юстенианова – Началник на Отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ – Русе и д-р Станислав Иванов – Началник на Отделение по зависимости в ЦПЗ – Русе.

Повече информация за Превантивно-информационния център към Община Русе може да намерите на обновения сайт: https:// pic-ruse.orgКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета