Двама от заместник-кметовете са с положителна проба за коронавирусна инфекция - ruse.utre.bg

Двама от заместник-кметовете са с положителна проба за коронавирусна инфекция

07 юли 2020, 17:26 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

От утре Общината възобновява нормалната си работа след щателна дезинфекция. Временно функциите на градоначалник ще поеме зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, който е с отрицателен тест.

Направените PCR тестове на Златомира Стефанова и Енчо Енчев са били положителни. Това съобщиха от РЗИ днес веднага след излизането на резултатите. Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев беше извън града през последните дни и не беше сред контактните лица на кмета на Община Русе Пенчо Милков. Затова той пое функциите на градоначалник днес, след като Пенчо Милков вчера бе приет в Белодробната болница в града с пневмония. Енчо Енчев и заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова са в добро състояние и без оплаквания и вече са им връчени предписания за задължителна 14-дневна карантина. Здравословното им състояние ще се наблюдава ежедневно от личните лекари и при промяна ще бъдат предприети мерки. Продължава издирването и тестването на всички, контактували със заразените.

Пробите на другите двама заместник-кметове – Магдалина Илиева (Устройство на територията) и Димитър Недев (Комунални дейности) са отрицателни. Те обаче ще останат под карантина в следващите 2 седмици, както и секретарят на Община Русе Димитър Генков, вр. изп. длъжността главен архитект Весела Иванова, директори на дирекции. След обстойна дезинфекция на всички административни сгради Община Русе ще отвори врати за граждани утре, 8.07., и ще работи както обикновено. Функциите на градоначалник ще изпълнява дистанционно заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

Всички контактни служители, които дадат отрицателни проби за коронавирусна инфекция, ще продължат работата си, като в момента се създава организация на дейностите. По указания от РЗИ ще се наблюдава състоянието на служителите, които ще бъдат работа в Общината утре, като няма да се допускат хора с наличие на каквито и да било симптоми, като кашлица, хрема и температура.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета