Четири нови случая на COVID-19 и петима излекувани в област Русе - ruse.utre.bg

Четири нови случая на COVID-19 и петима излекувани в област Русе

21 юли 2020, 15:01 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани четири нови случая на коронавирус за последното денонощие. Става дума за две жени и двама мъже на възраст между 25 и 71 години. Всички те са от гр. Русе, като двете жени, които са на 25 и 43 години, както и единият от мъжете, който е на 60-годишна възраст са поставени под домашна изолация. И тримата са в добро общо състояние и без проява на сериозни симптоми. Единствено 71-годишният мъж е хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Той е в стабилно състояние и без данни за бронхопневмония. Сред симптомите, от които се оплаква, са повишена телесна температура, силна отпадналост, болки в мускулите и суха кашлица.

Отчитайки новообявените случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 101 души, като от тях активни са 67. От всички активни случаи към момента 41 са на домашно лечение, а останалите 26 са хоспитализирани. Освен споменатите 26 пациенти от областта на болнично лечение се намират още двама пациенти – съответно по един от област Разград и Търговище.

През вчерашния ден броят на излекуваните в областта се увеличи с още петима души. Така те станаха вече 34, като сред тях е и 68-годишната жена то село Кацелово, чиято положителна PCR-проба беше обявена на 10-ти юли.

От активните случаи 48% са мъжете, а жените са 52%, което като бройка е съответно 32 и 35. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 57 са жените, а мъжете са 44, което в проценти е респективно 56% и 44%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 312, а за други 6638 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6950.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета