Близо 700 лв. се събраха в подкрепа на Лидия Лечева от Ruse Summer Festival 2020 - ruse.utre.bg

Близо 700 лв. се събраха в подкрепа на Лидия Лечева от Ruse Summer Festival 2020

21 юли 2020, 17:30 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Провелият се от 29 юни до 5 юли Ruse Summer Festival 2020 събра стотици русенци и фенове на рок музиката в крайдунавския град, съобщават от пресцентъра на общината.

Организаторите на фестивала прегърнаха каузата на Лидия Господинова и помогнаха за събирането на средства за нейното лечение. Лидия страда от множествена склероза, а пътят към лечението й струва 45 000 евро. С допълнителните разноски по пътуването и престоя там, а и със задължителната последваща рехабилитация, сумата, която е нужна, достига и дори надхвърля 50 000 евро.

Лидия е одобрена за HSCT в московската клиника „Пирогов“ след предоставената медицинска документация и изследвания. Тя трябваше  да постъпи за лечение след месец април тази година. Но това така и не се случи – заради световната  епидемия от COVID-19 и заради необходимите още 30 000 евро. Доброто е заразно не по-малко от всеки вирус, затова и много хора подадоха ръка в този особено труден период в живота на Лидия.

Момчетата, които организират ежегодно рок събития в Русе – Емил Кехайов и Иво Минчев, поставиха урни, предназначени за набиране на средства за Лидия.

Днес, 21 юли, в сградата на Община Русе, комисия установи размера на събраните с благотворителна цел парични средства, като точната сума е 658,09 лв. Даренията се събираха в 2 запечатани урни по време на рок фестивала Ruse Summer Fest 2020, организиран със съдействието на Община Русе.

Комисията е назначена със заповед на и. д. кмет на Община Русе Димитър Недев и е в състав председател Ирена Маркова – гл. експерт в отдел „Култура“, Емил Кехайов – организатор на събитието, Благовеста Блажева – счетоводител-касиер в Община Русе и Кристина Борисова – ст. експерт „Връзки с обществеността“.

Събраната сума остава на съхранение в касата на общината до предаването й на Лидия, а тя благодари на всеки, който е отделил от себе си в името на една добра кауза.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета