10 нови случая на COVID-19 и шестима излекувани за последното денонощие в област Русе - ruse.utre.bg

10 нови случая на COVID-19 и шестима излекувани за последното денонощие в област Русе

24 юли 2020, 12:53 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre

От тях трима са от дом за възрастни хора „Възраждане“ в гр. Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани десет нови случая на коронавирус за последните 24-часа. От тях трима са от дом за възрастни хора „Възраждане“ в гр. Русе. Става дума за една медицинска сестра на 61-годишна възраст и двама обитатели на 80 и 88 години. Медицинската сестра е без сериозни оплаквания и за момента е поставена под домашна изолация, а двамата мъже са хоспитализирани в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, като те са в стабилно състояние. Така общият брой на заразените в дома за възрастни хора стана 11, от които 4 души персонал – един шофьор, две санитарки и една медицинска сестра, както и седем обитателя на социалната институция. От посочените единайсет души, заболели от коронавирусна инфекция от дома за възрастни хора, всички седем обитатели са настанени на болнично лечение в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, шофьорът на линейката е в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, а двете санитарки и медицинската сестра са под домашна карантина. Продължават изследванията на персонала от дома за възрастни хора. Припомняме, че PCR тестове ще се правят и на всеки от обитателите при проявена симптоматика.

Останалите седем новоустановени случая са при жени на възраст между 29 и 61 години. Всички те са под домашна изолация, като симптомите им най-често се изразяват в гърлобол, загуба на обоняние и вкус, отпадналост, повишена телесна температура, а при някои от тях се наблюдава гадене, повръщане и главоболие. Две от жените, които са на 41 и 49 години са от гр. Борово. Другите пет случая са от гр. Русе.

Отчитайки новообявените случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско стана 123 души, като от тях активни са 73. От всички активни случаи към момента 45 са на домашно лечение, а останалите 28 са хоспитализирани. Освен споменатите 28 пациенти от областта на болнично лечение се намира още един пациент от област Търговище, който е в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“.

През вчерашния ден броят на излекуваните в областта се увеличи с още шестима души и така те станаха вече 50.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 34 и 39. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 69 са жените, а мъжете са 54, което в проценти е респективно 56% и 44%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 267, а за други 6738 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7005.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета