12 нови случая на COVID-19 в област Русе, 8 от тях са в дом за стари хора "Възраждане" - ruse.utre.bg

12 нови случая на COVID-19 в област Русе, 8 от тях са в дом за стари хора "Възраждане"

31 юли 2020, 12:07 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани 12 нови случая на коронавирус. От тях осем са при обитатели на дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Така общият брой на заразените с COVID-19 в социалното заведение достигна 57 души, от които 51 обитатели и шестима души персонал. За съжаление от посочените 51 обитатели с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са вече два. Жена на 86-годишна възраст от дома за стари хора, която е била хоспитализирана в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, е починала през вчерашния ден. Припомняме, че в понеделник мъж на 80 години също от социалната институция почина. Той беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

Към вчерашна дата са взети общо 164 проби за провеждането на PCR изследване на обитатели на дома за стари хора. Към момента се очакват резултатите от още 92 проби.

Отчитайки новообявените случаи общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Русе са 200, като активните са 131.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета