Община Русе не е пропуснала нищо в действията си срещу разпространението на COVID-19 - ruse.utre.bg

Община Русе не е пропуснала нищо в действията си срещу разпространението на COVID-19

31 юли 2020, 23:41 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Заместник-управителят на Белодробната болница в Русе д-р Христо Метев подкрепи действията на Община Русе

Заместник-управителят на Белодробната болница в Русе д-р Христо Метев подкрепи действията на Община Русе и ги определи като навременни и строги – такива, каквито изисква извънредната ситуация. Нищо не е пропуснато, категоричен е специалистът.

Той направи визитация на пациентите, които са с положителна проба за коронавирус и са настанени в общинската вила „Липник“, а след това посети и дома за стари хора „Възраждане“. В „Липник“ са настанени 22-ма души, като само един от тях има температура, всички останали са без изразена симптоматика.

Д-р Метев увери, че всички здравни изисквания са спазени, а за болните от „Липник“ се грижат санитарите и обслужващият персонал, както и директорката на дома Ани Венкова, която е фелдшер по образование. Самата тя познава възрастните хора най-добре и е наясно с медикаментозното им лечение, както и с техните навици.

Поводите за притеснение идват от по-голямото разстояние между „Липник“ и болницата, но и за това Община Русе е намерила решение. При спешен случай ще се търси Спешна помощ, а организацията е създадена, като всички действия са стиковани с директорката на Спешния медицински център д-р Ваня Маринова. На този етап няма поводи за притеснение, санитарите са подготвени за създалата се ситуация и всички обитатели на дома са обгрижени.

Заместник-управителят на Белодробната болница в Русе подчерта още, че не може всички болни да бъдат настанени за болнично лечение и когато симптоми не са налице повод за тревога също няма. Ситуацията е критична в цялата страна, включително и в Русе, и е необходима колаборация и разбиране от всички институции, най-вече от болничните заведения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета