152 са активните случаи на COVID-19 в област Русе - ruse.utre.bg

152 са активните случаи на COVID-19 в област Русе

03 август 2020, 16:26 | ruseutre.bg

Както беше обявено по-рано сутринта от страна на Областния оперативен щаб за последното денонощие в областта са констатирани три нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже на 29 и 73 години, както и една жена на 76-годишна възраст. 73-годишният мъж е от гр. Борово и той е хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. За сега пациентът е в умерено тежко състояние и е на кислородна терапия. 29-годишният мъж, както и 76-годишната жена са под карантина в други области, тъй като не живеят в Русенско.

Сред добрите новини е, че за последните 24-часа броят на излекуваните се е увеличил с още трима, което означава, че общо излекувани са 77 души.

Отчитайки новообявените случаи от днес диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 236, като активните случаи са 152. От тях 45 са на болнично лечение, а другите 107 са под домашна изолация.

От активните случаи 36% са мъжете, а жените са 64%, което като бройка е съответно 55 и 97. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 147 са жените, а мъжете са 89, което в проценти е респективно 62% и 38%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 263, а за други 6958 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7221.

Няма новоконстатирани случаи на COVID-19 в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение остава 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал. За съжаление от посочените 83 потребители на социалната услуга с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са вече три. 24 са настанени в лечебни заведения, като 21 от тях са в Университетска болница „Канев“, а трима в УМБАЛ „Медика Русе“. 16 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 38 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а двама души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка, а от вчера на болнично лечение в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ е и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт. Другата санитарка, медицинската сестра и социалният работник са под домашна карантина.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета