Община Русе отбеляза 141 години от създаването на Военноморските сили в България - ruse.utre.bg

Община Русе отбеляза 141 години от създаването на Военноморските сили в България

03 август 2020, 23:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Днес, 3 август, в Зала 1 на Община Русе, бяха отбелязани 141 години от създаването на Военноморските сили в България. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев поздрави официално контраадмирал Кирил Михайлов – командир на ВМС и го удостои с Плакет „Русе“ и грамота за всеотдайна и  високопрофесионална дейност, за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения по случай 141-вата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България.

Грамоти и картини, напомнящи за Русе, получиха капитан ІІІ ранг Красен Данчев Терзиев – началник на сектор „Връзки с обществеността и протокол” във военно формирование 34410 – Варна,  главен старшина Стефан Ангелов Овчаров – оркестрант ІІІ група във военно формирование 52290 – Варна и матрос Ивайло Петров Николов – младши шофьор в автотранспортна рота на батальон за осигуряване в комендантско-домакинска част на военно формирование 34410 – Варна.

След официалната част военнослужещите дадоха пресконференция, на която контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че все повече русенци избират Висшето Военноморско училище за старт на кариерата си. Наблюдава се и засилен интерес към Академията – за едно място в различните специалности се борят 5-ма или 6-ма души. Очакванията за в бъдеще са двете институции да продължат и да развият своето партньорство.

От 17:30 часа беше изнесен военен ритуал по полагане на венци и цветя на Паметника на моряка.

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета