Без нови случаи на COVID-19 в област Русе за последното денонощие - ruse.utre.bg

Без нови случаи на COVID-19 в област Русе за последното денонощие

10 август 2020, 16:18 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre

119 са вече излекуваните

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24-часа на територията на областта няма нови констатирани случаи на коронавирус.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Русе е 253-ма души, като активните случаи са 121. От тях 36 са на болнично лечение, а другите 85 са под домашна изолация. От началото на пандемията броят на излекуваните достигна вече 119 души.

За съжаление през вчерашния ден е починал мъж на 73-годишна възраст от гр. Борово. Той е бил с положителен PCR тест и е бил хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. 73-годишният мъж е бил и с придружаващи хронични заболявания. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалия.

Така общо смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха тринайсет, като седем от тях са от дома за стари хора „Възраждане“. Черната статистика се допълва от още двама мъже на 67 и 79 години от гр. Русе, 78-годишна жена също от гр. Русе, жена на 74 години от село Пиперково, както и от двама мъже съответно на 50 и 73 години от гр. Борово.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета