Преасфалтирането на бул. "Липник" се съобразява с графика за ремонти на ВиК мрежата - ruse.utre.bg

Преасфалтирането на бул. "Липник" се съобразява с графика за ремонти на ВиК мрежата

17 август 2020, 13:14 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Във връзка със спирането на строително монтажните работи по бул. „Липник“, който е обект на интервенция по проект „Добре развита транспортна система в еврорегион Русе-Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“, Община Русе информира, че в участъците от „ОЗК Арена Русе“ до търговски комплекс „Ялта“, кръстовищата до бл. „Олимп“, кръстовището до Бизнес център „Авко", участъка от него до КАТ и входа от с. Николово са обекти, в които ще бъде извършвана реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа от ВиК Русе по проект „Рехабилитация на водопроводната мрежа на град Русе“. С цел последователност на изпълнение на строителните работи на двата проекта Община Русе ще изчака подмяната на водопроводната система и едва тогава ще асфалтира посочените участъци. Община Русе получи уверение, че след започване на строително-монтажни работи от ВиК въпросните участъци ще бъдат изпълнени приоритетно.

Подобна е ситуацията и с предвидената за преасфалтиране улична мрежа в града, по която ще преминават ВиК комуникации, и това налага съгласуване на изкопните дейности с бъдещото асфалтиране на улиците.

Община Русе разчита гражданите да проявят разбиране и търпение, тъй като последователността на ремонтните дейности трябва да бъде спазена, за се изгради както по-добра водопроводна, така и по-добра пътна мрежаКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета