Налага се промяна в програмата за Празника на Кея заради лоши метеорологични условия - ruse.utre.bg

Налага се промяна в програмата за Празника на Кея заради лоши метеорологични условия

04 септември 2020, 17:21 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“ канят жителите и гостите на града на Празник на кея тази вечер, с които символично ще бъде открита обновената крайбрежна зона на Русе. Той ще започне в 19:00 часа и ще бъде открит от кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков. Зрителите ще могат да се забавляват от 20:00 ч. със „Суинг край реката“, музикално-танцовата програма, подготвена от музикантите от Биг Бенд и танцьорите от Lindy Hop.

        Кулминацията на празника ще е концертът на поп певецът Миро, който ще зарадва жителите и гостите на Русе на 4 септември от 21 часа на открита сцена на Кея. В продължение на час ще прозвучат едни от най-обичаните му хитове, сред които „Губя контрол“, „Минаваш през мен“, „Очите“, „Август е септември“. 

        Събитието се реализира с подкрепата на „Порт Пристис“ ООД, а входът на всички инициативи е свободен.

        Празникът на кея ще продължи на 11 септември 2020 година. Валежите от дъжд наложиха голяма част от събитията да бъдат отложени.

        На 11 септември в петък денят ще започне с Фестивал на колелца, който ще събере на кея любители и майстори на ролери и тротинетки. В програмата на инициативата са включени шествие, състезания и уроци за начинаещи, а за най-добрите са предвидени атрактивни награди.

        В предобедните часове, от 10 до 13 часа,  публиката ще има възможност да се забавлява с концерт под надслов „Реката и хората“. В него ще се изявят солисти и състави от Община Русе.

        По същото време са предвидени и забавления за деца, рисунки на асфалт и на фолио, танци и игри предлага за малки и големи деца инициативата „Усмихни се край реката“. Тя ще се проведе  на алея на кея и ще бъде реализирана със съдействието на русенски детски градини.

За най-малките любители на театралното изкуство актьорите от Държавен куклен театър - Русе ще представят пиесата „Приказка за ОХ“. Тя ще се играе на амфитеатралната сцена на кея, а началният час е 13:00ч.

        По време на събитията ще бъдат спазвани всички разпоредби на Министерството на здравеопазването, във връзка с ограничаване на разпространението на Covid-19.

 



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета