Разнообразна програма привлече много русенци на кея - ruse.utre.bg

Разнообразна програма привлече много русенци на кея

05 септември 2020, 19:26 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Символичните награди бяха връчени лично от кмета на Община Русе Пенчо Милков

Въпреки прогнозите за дъжд и лошо време много русенци и гости на града се забавляваха заедно на новата крайбрежна зона. Малко след 19:00 часа вчера програмата започна с официалното откриване на кея и награждаване на художничките от GiArtCrew – единствената художествена група в България, която твори в сферата на триизмерното улично изкуство - Невена Лефтерова, Евгения Лефтерова и Нина Ковачева.

Символичните награди бяха връчени лично от кмета на Община Русе Пенчо Милков. Творбите на младите жени, обединени от темата за магичната река, ще останат на кея до края на месец септември, а русенци и гости на града ще могат да се потопят в оптичните илюзии и да са пренесат в създадените от тях приказки – пътешествие с лодка, среща с лебеди и дори със златната рибка на дъното на реката.

За настроението на публиката се погрижиха музикантите от Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев, а танцьорите от Lindy Hop пренесоха гостите в 30-те години на миналия век с атрактивната програма „Суинг край реката“.

Кулминацията на Празника на Русе беше появата на известния поп певец Миро, който се появи сред бурни аплодисменти. Той се отблагодари за посрещането с много усмивки, енергия и настроение. В продължение на повече от час прозвучаха някои от емблематичните му авторски песни, както и хитове от други български изпълнители.

Всички останали предвидени в програмата концерти и забавления се отменят за петък, 11.09. Денят ще започне с Фестивал на колелца, който ще събере на кея любители и майстори на ролери и тротинетки. В програмата на инициативата са включени шествие, състезания и уроци за начинаещи, а за най-добрите са предвидени атрактивни награди.

В предобедните часове, от 10 до 13 часа, публиката ще има възможност да се забавлява с концерт под надслов „Реката и хората“. В него ще се изявят солисти и състави от Община Русе.

По същото време са предвидени и забавления за деца, рисунки на асфалт и на фолио, танци и игри предлага за малки и големи деца инициативата „Усмихни се край реката“. Тя ще се проведе на алея на кея и ще бъде реализирана със съдействието на русенски детски градини.

За най-малките любители на театралното изкуство актьорите от Държавен куклен театър - Русе ще представят пиесата „Приказка за ОХ“. Тя ще се играе на амфитеатралната сцена на кея, а началният час е 13:00ч.

По време на събитията ще бъдат спазвани всички разпоредби на Министерството на здравеопазването, във връзка с ограничаване на разпространението на Covid-19.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета