От петък до днес са съобщени 17 нови случая на COVID-19 в област Русе - ruse.utre.bg

От петък до днес са съобщени 17 нови случая на COVID-19 в област Русе

07 септември 2020, 21:53 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Става дума за осем мъже, шест жени и три деца

От петък до днес на територията на област Русе са съобщени 17 нови случая на коронавирусна инфекция. Става дума за осем мъже, шест жени и три деца. Болшинството от новоустановените случаи са  от община Сливо поле – общо 14 на възраст 5 и 70 години. От всички 17 хоспитализираните са шестима. Останалите три случая – две жени на 34 и 82 години, са от град Русе, а 89-годишният мъж, чиято положителна проба беше съобщена вчера, е от село Бъзън. Общият брой на заразените с COVID-19 от детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле е 10 души, като девет от тях са от персонала, работещ там, както и 6-годишно момче от село Бабово, посещавало социалното заведение.

Както беше обявено и по-рано през деня от Областния оперативен щаб общо диагностицираните с COVID-19 в областта са 346, като един жител от Русенско е под домашна изолация в друга област. Затова и броят на установените случаи от началото на пандемията в областта в Единния информационен портал е 345 души.

Понастоящем активните случаи са 65. От тях 21 са на болнично лечение, а 44 са под домашна изолация.

От активните случаи 48% са мъжете, а жените са 52%, което като бройка е съответно 31 и 34. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 200 са жените, а мъжете са 145 което в проценти е респективно 58% и 42%.

От началото на пандемията излекуваните пациенти от COVID-19 в Русенско са 262-ма. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където както беше обявено от Областния оперативен щаб миналия четвъртък излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите девет са от персонала, работещ там.

Починалите, които са били с положителен PCR тест за коронавирус от област Русе са 18, като 9 от тях са от дом за стари хора „Възраждане“.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета