Приключи реконструкцията на подлеза до МГ „Баба Тонка“ в Русе - ruse.utre.bg

Приключи реконструкцията на подлеза до МГ „Баба Тонка“ в Русе

10 септември 2020, 23:50 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Днес държавна приемателна комисия прие официално обекта за реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез при МГ „Баба Тонка“, извършени по проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе — 2 етап" по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.

Съоръжението е изцяло обновено и приведено в съответствие със съвременните изисквания за такъв тип пешеходни обекти с финансиране, осигурено от Европейския фонд за регионално развитие. В рамките на проекта са изградени два асансьора, които осигуряват достъп до безопасното пресичане на хора в неравностойно положение и с детски колички. Изградено е и денонощно видеонаблюдение.

В 14-дневен срок Община Русе следва да получи Удостоверение за въвеждане в експлоатация на съоръжението. Едва тогава русенци и гостите на града ще могат ефективно да използват новоизградената пешеходна връзка. След официалното разрешение за ползване от Дирекцията за Национален и строителен контрол ще бъдат пуснати в експлоатация и асансьорите на двата входа на подлеза.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета