Енчо Енчев разговаря с директорите на детски градини в Русе за началото на учебната година - ruse.utre.bg

Енчо Енчев разговаря с директорите на детски градини в Русе за началото на учебната година

12 септември 2020, 00:16 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Днес, 11 септември, зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев се срещна с директорите на детските градини в Русе.

Поводът беше организацията за началото на учебната година и добиване на увереност, че са спазени всички изисквания и указания на Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването.

Г-н Енчев обърна внимание на изпълнението на насоките на работа на детските градини през периода 2020 – 2021 г. в условията на COVID-19.

Изключително важно е всяка една детска градина и всяко едно училище да актуализират своите правилници за функциониране по време на пандемията от коронавирус, както и да набележат мерки за работа.

Препоръчителните мерки за работа включват идеи и решения, от които всяка детска градина избира и прилага, доколкото и където е възможно. Списъкът с препоръчителни мерки е отворен за промени, като в зависимост от развитието на пандемията от COVID-19 в страната ще се допълва и обогатява постоянно с решения.

Задължителните мерки включват дълъг списък с изисквания, които са качени на сайтовете на МОН и МЗ. Основни акценти  са стратегията на дистанция между децата и персонала от отделните групи, носенето на маска в закритите части на сградата на детската градина, дезинфекция на повърхностите и редовно проветряване на помещенията, създаването на вътрешна организация на персонала, както и максимално ограничаване на контактите между децата от различни групи при осъществяване на дейности по обща подкрепа.

Следва документацията, правилниците и мерките да бъдат обсъдени с педагогическите съвети, а след това да бъдат качени на официалния сайт на всяко детско и учебно заведение. По този начин родителите ще се запознаят с тях, за да има гласност, информираност и яснота по всички въпроси.

Зам.-кметът пожела успешно начало на новата учебна година и изрази за пореден път своята подкрепа към директорите и педагогическите екипи в Община Русе.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета