Eсенна привечер с пианиста Иван Керековски в Русе - ruse.utre.bg

Eсенна привечер с пианиста Иван Керековски в Русе

18 септември 2020, 10:43 | ruseutre.bg

Виртуозният млад пианист Иван Керековски ще изнесе клавирен рецитал на 24 септември, от 19.00 ч., в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Концертът, под надслов „Есенна привечер – от „Бетовен до Владигеров“, се организира от Община Русе и Издателство „Елм“ с подкрепата на Министерството на културата, в рамките на Есенния салон на изкуствата и културата2020. В концертната програма са включени клавирни творби на Лудвиг ван Бетовен, Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Панчо Владигеров.

Вход свободен.

Израснал в семейство на музиканти, Иван Керековски (1991 г., Варна) започва обучението си по музика в НМУ „Л. Пипков” в класа по пиано на Мили Белчева. До завършването си през 2010 г. печели награди от различни конкурси по пиано и камерна музика, сред които „Виенска класика”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози”, „Класика и съвременност” и др. Носител е на „Изключителна стипендия” на фондация „Комунитас”. Гостува на фестивалите „Варненско лято”, „Салон на изкуствата”, „Софийско лято” и „Европейски музикален фестивал”. Участва и в майсторски класове на Емил Наумов във Франция, Имре Роман в Унгария, Паул Бадура - Скода в Белгия и на Ансамбъл „Модерн” в Австрия.

Завършва Кралската консерватория в Брюксел през 2015 г. при Боян Воденичаров. Негови преподаватели там са Томас Дилченс, Антон Куерти, Алексей Любимов, Давид Долан, Фредерик Ржевски и др. По това време дава солови и камерни концерти в Брюж, Брюксел, Антверпен и София. През 2012 г. кметството на Брюксел му присъжда престижната награда „Вокасио”.

След дипломирането си се установява в България и активно концертира със солови рецитали и с камерни състави в България и Европа. Бил е солист на Софийската филхармония, Видинска филхармония, Оркестъра на Класик ФМ Радио и на Габровския камерен оркестър.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета