Държавните първенци в четири класа на Всестранната езда се определиха в Русе - ruse.utre.bg

Държавните първенци в четири класа на Всестранната езда се определиха в Русе

21 септември 2020, 17:14 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

В периода 18-20 септември гр. Русе беше домакин на оспорвана надпревара от най – зрелищната дисциплина в конния спорт - Държавното първенството по Всестранна езда. Организатор на проявата бе СЕК „Кентавър – Русе, БФКС със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Русе.

Обновеното трасе и нови препятствия, предизвикаха сериозен интерес във всички участници. Трасето съдържаше цялата гама от сложности, което даде възможност да бъдат излъчени първенците на държаната в четири класа – 2 звезди, 1 звезда, Групап Б и Аматьори. В Държавното първенство и Съпътстващите турнири се включиха почти 30 състезателни тандема от 9 клуба практикуващи дисцеплината в страната: Калоян 92 – Арбанаси, Кабиюк – Шумен, Олимпик – София, Тракенен – Костинброд, Варна СККС, Сливнишки герой - София, Конкур - Ихтиман, Кентавър – Русе и Екуестре - Русе.

Специален гост на турнира бе Златомира Стефанова – зам.кмет „Икономика и международно сътрудничество“ в община Русе и Лъчезар Иванов от дирекция „Спортни дейности“. Те връчиха поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков на Илиян Искъров (председател на УС на СЕК „Кентавър – Русе“), в който се казва: „Гордея се с това, че имаме честта на територията на Община Русе да се провеждат подобни спортни събития от национален мащаб“.

Призьорите в различните класове бяха наградени от Златомира Стефанова – зам.кмет „Икономика и международно сътрудничество“ в община Русе, Лъчезар Иванов от дирекция „Спортни дейности“, доц. Юри Вълев от Национална спортна академия и Председател на съдийската комисия на турнира, д-р Крум Рашков – вицепрезидент на Българска федерация по конен спорт и съдия на турнира.

Домакините от „Кентавър – Русе“ бяха представени от Лидия Желязкова с кон Вранглер, Преслава Славчева с кон Армагедон и Илиян Искъров с кобила Електра. Повече от успешен беше дебюта в дисциплината за Преслава Славчева, която завоюва второ място в Държавното първенство в клас Група Б. Всички класации можете да видите в сайта на Българска федерация по конен спорт.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета