Флаери на 10 езика апелират към чуждестранните шофьори за безопасно движение по пътищата на България - ruse.utre.bg

Флаери на 10 езика апелират към чуждестранните шофьори за безопасно движение по пътищата на България

25 септември 2020, 14:50 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Инициативата е на Областна администрация - Русе

Точно 1152 флаера с призив към водачите на моторни превозни средства да пазят своя живот, както и този на останалите в движението бяха разпространени през последните два дни сред влизащи в страната през ГКПП „Дунав мост“ при Русе. Инициативата е на Областна администрация Русе, а нейното изпълнение стана възможно с помощта на Регионална дирекция „Гранична полиция“. Събитието е планирано като част от дните за пътна безопасност и Европейска седмица на мобилността, която се проведе в цяла Европа в периода от 16-ти до 22-ри септември.

Посланието, изписано на флаерите, е „Остани жив! Пази живота!“ и освен на български език то беше преведено на още девет езика, а именно английски, френски, немски, испански, румънски, турски, украински, руски, както и на китайски. Целта е по този начин да се привлече вниманието на колкото може повече хора и така да се сведе до минимум броя на пътно-транспортните произшествия и съответно този на загиналите и пострадалите в катастрофи.

Според статистиката около 70 души на ден загиват по пътищата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но единствения начин тя да бъде променена е, ако всички участници в движението бъдат по-предпазливи и разумни. Още по-страшна е статистиката, когато се погледне в глобален план. Над 1.35 милиона души губят своя живот по пътищата на света всяка година, което е поредното доказателство, че постигането на  безопасност на пътя е глобално предизвикателство, изискващо универсална координация и сътрудничество.

И тази година Областна администрация Русе беше сред партньорите на кампанията на ROADPOL, известна досега като проект EDWARD. На територията на Република България тя се осъществи благодарение на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Национална полиция“ и по-точно Отдел „Пътна полиция“, както и на Европейската мрежа на службите на пътна полиция. В инициативата се включиха повече от 100 институции и организации от цялата страна, като сред тях подкрепа заяви и Областната управа в Русе.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета