Заместник-кметът Енчо Енчев се включи в символичния маратон на Каритас Русе - ruse.utre.bg

Заместник-кметът Енчо Енчев се включи в символичния маратон на Каритас Русе

01 октомври 2020, 00:34 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

За трета поредна година Каритас Русе организира символичен маратон – част от проекта на Каритас Русе и Каритас България „Миграция, взаимодействие, развитие”, като с него се постави и финал на самия проект. Проектът насочва вниманието на обществото към причините за миграцията, дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом, и правото на всеки човек да се чувства вкъщи, независимо къде се намира.

На събитието присъстваха зам.-кметът на Община Русе Енчо Енчев, председателят на постоянната комисия „Взаимодействие с гражданското общество“ към Общински съвет – Русе Биляна Кирова, изпълнителният директор на Каритас Русе Стефан Марков, Кремена Цанева – ръководител на проекта „Миграция, взаимодействие, развитие” и неговият координатор – Цвета Ненова, служители и потребители на социалните услуги към Каритас, граждани и медии.

Темата за миграцията и устойчивото развитие навлезе по-сериозно в публичното общуване. За последните три години са се провели поредица кръгли маси и дискусии, като основно послание на проекта е, че всички ние трябва да се отнасяме към другите така, както искаме те да се отнасят към нас.

Каритас Русе е една от най-старите неправителствени организации, създадена е през 1992 г. и работи на територията на Никополска католическа епархия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета