Есенна шарения сътвориха деца от Долна Студена - ruse.utre.bg

Есенна шарения сътвориха деца от Долна Студена

13 октомври 2020, 22:10 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Децата от Долна Студена за пореден път развихриха творческото си въображение. По инициатива на НЧ „Пробуда“ в селото беше организиран есенен уоркшоп. В творбите си момичетата и момчетата вплетоха багрите на най-цветния сезон и представиха вижданията си за есенната шарения.

"Децата откликнаха с голямо желание на инициативата. Всички с ентусиазъм още в началото се включиха в събирането на природни материали. В парка и в училищния двор те събираха листа от различни дървесни видове, кестени, изсъхнали цветове от липа и борови иглички“, сподели читалищният секретар Ивелина Анчева. Доброто настроение завладя участниците още от подготовката за творческата работилница. Палитрата от есенни цветове се разпростря из залите на читалището. В творбите си децата вложиха цялата си креативност, вдъхновение и творческо виждане.

Рисунките и платната с есенни мотиви веднага бяха подредени във фоайето на читалищната библиотека. Изложбата ще продължи до падането на първия сняг, уточни г-жа Анчева. Тогава на дневен ред ще дойдат зимните мотиви и коледните празници.

Всички участници се включиха и в есенния листопад. В алеите на парка заваля „дъжд“ от есенни листа, който предизвика още детски усмивки и настроение.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета