Участъкът под Сарайския мост в Русе вече е осветен и тревата е окосена - ruse.utre.bg

Участъкът под Сарайския мост в Русе вече е осветен и тревата е окосена

14 октомври 2020, 17:34 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

След оплаквания на живеещи в кв. „Сарая“ и граждани, които работят в Западна промишлена зона на града, Община Русе изиска от изпълнителя на обекта да осигури осветление на участъка под Сарайския мост и да подобри терена с подходяща настилка.

Припомняме, че в момента се извършва цялостен ремонт на съоръжението при пътен възел „Сарая“, който попада в обхвата на проект „Инвестиране в пътната безопасност и подобряване свързаността на Община Русе и Окръг Гюргево с транспортна мрежа TEN-T“, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A РУМЪНИЯ-БЪЛГАРИЯ 2014-2020.

По време на строителните работи преминаването по моста за автомобили и пешеходци е напълно преустановено. Определени са официални обходни маршрути от и към Западна промишлена зона и връзката с републиканския път I-5 „Русе – Велико Търново“, както и за маршрутите на обществения градски транспорт, който обслужва зоната.

Община Русе уточнява, че оформилата се във времето пътека, която преминава през съществуващата ЖП линия под Сарайския мост, не е част от одобрените обходни маршрути. Напомняме, че пресичането на ЖП линии на нерегламентирани места е незаконно и опасно.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета