В детска градина „Слънце“ отбелязаха Световния ден на чистите ръце - ruse.utre.bg

В детска градина „Слънце“ отбелязаха Световния ден на чистите ръце

15 октомври 2020, 16:51 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Децата от 4 подготвителна група на ДГ „Слънце“ 2 отбелязаха 15 октомври - Световния ден на чистите ръце. Учителите на групата Таня Михнева и Екатерина Малчева представиха пред бъдещите първокласници „вълшебствата“, които може да върши сапуна и различните почистващи и дезинфекционни препарати. За целта те припомниха как правилно и редовно да измиват ръцете си, което може да ги предпази от  заразни болести.

   Най-интересната част от деня бе, когато децата се включиха спонтанно в импровизираната детска мини лаборатория и направиха първите си научни опити с помощта на информацията, която учителите им предоставиха. В пъстроцветната обстановка на детската група малчуганите видяха как сапунените мехурчета са способни да потушат и раздробят на части макет на коронавируса. Научната детска лаборатория бе онагледена със специални табла и музейна експозиция на различните видове сапун.

   Инициативата е част от мерките по превенцията на COVID-19, които ръководството и екипа на ДГ „Слънце“ предприемат в условията на епидемиологична обстановка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета