Първата люлка за деца с увреждания в Русе е вече факт - ruse.utre.bg

Първата люлка за деца с увреждания в Русе е вече факт

17 октомври 2020, 22:54 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Първата люлка за деца с увреждания в Русе е вече факт. Официалното откриване беше днес, 17 октомври, в Парка на младежта (непосредствено до Английската гимназия).

Средствата за закупуване и монтаж на комбинираната люлка, пригодена за деца в инвалидни колички, бяха събрани с кампания „Да играем ЗАЕДНО“ в Русе.

Благодарение на спортен клуб Ruse GO повече от 120 дарители се включиха в инициативата и съвместно с Община Русе, люлката беше поставена на едно от централните места в града.

Съоражението е изработено в Пловдив от ЕКОТРАЙК-БГ и Георги Пейков, а чрез съдействието на Община Русе беше избрано и осигурено подходящо място.

Идеята се подкрепи от заместник-кмета по „Устройство на територията“ Магдалина Илиева и арх. Весела Иванова – главен архитект на Община Русе, които присъстваха на събитието., както и от директора на ОП „Комунални дейности“ Митко Чокоев, който помогна за изливането на фундамента.

От Ruse GO се погрижиха за почистването, пребоядисването и освежаването на цялата площадка, на която е възможно да играят деца от всички възрасти.

Съоръжението на стойност 8 000 лв. е дарено от името на Иван Белчев на Община Русе.

Етикети
Русе


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета