Без нови случаи на COVID-19 в област Русе за последното денонощие - ruse.utre.bg

Без нови случаи на COVID-19 в област Русе за последното денонощие

19 октомври 2020, 10:09 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre

Двама са оздравели, но и двама са починали

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на област Русе не са регистрирани нови случаи на коронавирус.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе остава 552-ма души, като активните случаи са 139. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 109 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 67, а жените са 72, което в проценти е съответно 48% и 52%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 387.

През вчерашния ден са починали и двама души с положителен PCR тест за COVID-19. Става дума за двама мъже на 51 и 55 години съответно от Николово и Ветово. Те са били на интензивно лечение и интубирани в Университетска болница „Канев“. Мъжът от Ветово е бил и със захарен диабет, докато при другия пациент няма данни за придружаващи заболявания. 51-годшният мъж първоначално е бил хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, а след това е преместен в УМБАЛ „Канев“. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета