522 пакета с хранителни продукти ще получат нуждаещи се от община Ценово - ruse.utre.bg

522 пакета с хранителни продукти ще получат нуждаещи се от община Ценово

19 октомври 2020, 23:49 | ruseutre.bg

522 пакета с хранителни продукти ще бъдат раздадени на нуждаещи се от деветте населени места на община Ценово. По график кампанията трябва да приключи до 6 ноември. Най-голям е броят на домакинствата от Ценово, които ще почувстват подкрепата на Европейската програма за подпомагане – 129. Десет от тях са с повече от трима и повече члена и според новия регламент ще получат по два пакета. Най-малко помощи са разпределени в Беляново – само 7 пакета.

„Специалистите от общинската администрация създадоха добра организация за раздаване на хранителните продукти. Нуждаещите са предупредени да спазват противоепидемичните мерки без да се струпват“, сподели Ина Илиева – старши експерт „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Ценово.

Общото тегло на един хранителен пакет е близо 23 килограма и съдържа 16 вида продукти. „Хранителните продукти от първа необходимост веднага ще влязат в употреба. Още за вечеря ще сготвя нещо за децата. Държавата се грижи за социално слабите“, сподели Мая Асенова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета