55 нови случая на COVID-19 в Русенско - ruse.utre.bg

55 нови случая на COVID-19 в Русенско

22 октомври 2020, 10:50 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    архив

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 55 нови случая на коронавирус, като 47 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Мартен, Николово, Ветово, Щръклево, Сливо поле, Ценово, както и двама от Тетово. 24 от новоустановените случаи са при жени, а 31 при мъже. 52-ма души от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а други трима са хоспитализирани. За съжаление един от тях, чиято положителна PCR проба за COVID-19 е излязла вчера и съответно вечерта е бил хоспитализиран в беленската многопрофилна болница за активно лечение „Юлия Вревска“, е починал. Става дума за 76-годишен мъж от Ценово. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалия. Така починалите с положителен PCR тест за COVID-19 в Русенско от началото на пандемията станаха 27.

По-късно през деня очаквайте подробности относно епидемичната обстановка в региона.

Общо броят на диагностицираните с коронавирус в област Русе достигна 697 души, като активните случаи са 267. Към момента 55 от тях са на болнично лечение, а 212 са оставени под домашна изолация.

Отново при активните случаи Броят на мъжете сред активните случаи е 141, а жените са 126, което в проценти е съответно 53% и 47%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 378 са жените, а мъжете са 319, което в проценти е респективно 54% и 46%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 403.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета