Затварят нощните заведения и забраняват масовите събития в област Русе - ruse.utre.bg

Затварят нощните заведения и забраняват масовите събития в област Русе

26 октомври 2020, 20:05 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

От 28-и октомври до 8-и ноември на територията на област Русе се преустановява дейността на дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия на закрито и открито. Ще се допускат сватби, кръщенета и други подобни събития на закрито, но при условие, че не се събират повече от 30 души на едно място. Всичко това ще бъде регламентирано в заповед на Регионалната здравна инспекция, която най-вероятно ще излезе през утрешния ден.

Същевременно от Областния оперативен щаб препоръчват да се създаде организация за преминаване към дистанционна форма на обучение във висшите учебни заведения, където е възможно. От там съветват и за дистанционна форма на работа на работниците и служителите в случай, че това е приложимо. При невъзможност за организация на дистанционна форма на работа се препоръчва да се осигури физическа дистанция от минимум 1.5 метра между работниците и служителите в офиси, работни помещения и предприятия. Всички лица са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата. Дезинфекция трябва да се извършва поне 4 пъти на ден в работните помещения, офисите, предприятията, както и в транспортните средства, които се използват от фирмите за транспорт на служители.

По време на приключилото преди минути заседания на Областния оперативен щаб беше обявено, че област Русе се намира в т.нар. червена зона на заболеваемост от COVID-19. Към днешна дата показателят едноседмичен ръст на заболеваемостта от COVID-19 в Русенско е 209.3, а за да се въведе червен код, то той трябва да бъде над 50. Освен това 14-дневната заболеваемост също е висока. Към вчерашна дата е 163.4 на 100 000, а за да бъде даден регион в червената област, то числото трябва да е над 120.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета