90 нови случая на COVID-19 в област Русе само за едно денонощие - ruse.utre.bg

90 нови случая на COVID-19 в област Русе само за едно денонощие

27 октомври 2020, 15:08 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 90 нови случая на коронавирус, като от тях 54 са при жени, а 36 при мъже. 83 от новозаразените остават под домашна изолация, а 7 са хоспитализирани. За съжаление един от новоприетите пациенти в Университетска болница „Канев“ е починал. Става дума за 82-годишен русенец, който е бил с множество придружаващи заболявания, сред които и тежки сърдечно-съдови проблеми. В лечебното заведение е бил докаран в изключително тежко състояние и въпреки усилията на медиците не е успял да излезе от състоянието, в което е бил. Ръководството и служителите на Областна администрация изказват съболезнования на близките и роднините на починалия. Така в Русенско от началото на пандемията с положителен PCR тест за COVID-19 починаха 30 души, от които 18 мъже и 12 жени.

Сред случаите от последното денонощие има и четирима ученици, като трима от тях са от 11 клас на АГ „Гео Милев“. Другият ученик е десетокласник в Националното училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“. Същевременно с коронавирусна инфекция са и още три учителки, както и жена от персонала на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Трите учителки са съответно от СУ „Васил Левски“, ОУ „Иван Вазов“ и Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. С COVID-19 е и една учителка от детска градина „Иглика“.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 903 души, като активните случаи са 445. От тях 77 са на болнично лечение, а 368 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 225, а жените са 220, което в проценти е съответно 51% и 49%. Без съществена промяна остава и  разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 487 са жените, а мъжете са 413, което в проценти е респективно 54% и 46%.

За изминалите 24 часа има и двет новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 428.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички противоепидемични мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета