16 180 заразени с COVID-19 в страната за изминалата седмица, 636 от тях са в област Русе - ruse.utre.bg

16 180 заразени с COVID-19 в страната за изминалата седмица, 636 от тях са в област Русе

02 ноември 2020, 16:58 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre

Само за изминалата седмица в област Русе бяха установени 636 нови случая на коронавирусна инфекция, което е близо 2.4 пъти повече в сравнение с периода между 19 и 25 октомври, когато в региона имаше общо 267 новозаразени. Сред добрите новини е, че броят на оздравелите бележи тенденция за растеж, като за дните от 26 октомври до 1 ноември включително излекуваните са 80 души. За съжаление други 9 човека с положителен PCR тест за COVID-19 починаха. В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата имаме 1453 души диагностицирани с коронавирус, като активните случаи са 916. Броят на излекуваните достигна 499, а починалите станаха 38.

Сравнявайки данните с тези от Единния информационен портал, то област Русе се нарежда на пето място по заболеваемост в страната за съответния период. Преди нея са София (град), Пловдив, Варна и Благоевград. След Русе са Бургас, Стара Загора и Шумен, а с най-малко заболели за изминалата седмица се оказва Видин – 77 случая. От месец март до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха отчетени на 31 октомври – 132 случая.

Припомняме, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие, но настоящата информация е изчистена от натрупване и обхваща дните, когато са направени съответните PCR тестове, а не когато са обявени. Периодът на анализ е от 26 октомври до 1 ноември включително.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета