До дни леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в Русенско ще станат общо 242 - ruse.utre.bg

До дни леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в Русенско ще станат общо 242

03 ноември 2020, 11:14 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Към момента 186 легла в четири русенски болници са разкрити за лечение на пациенти с кооронавирусна инфекция. От тези 186 легла, 17 са предназначени за интензивни грижи, като 12 от тях са в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Канев“, а другите 5 са в УМБАЛ „Медика“. На практика леглата, които не са предназначени за пациенти, които трябва да бъдат поставени на командно дишане, са 169. Те са разпределени по следния начин – 76 в УМБАЛ „Канев“, 41 в УМБАЛ „Медика“, 36 в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, и 16 в беленската болница „Юлия Вревска“.

До броени дни, като най-вероятно дори преди края на седмицата допълнителни 56 неинтензивни легла в областта ще бъдат разкрити. 52 от тях ще бъдат в две от русенските болници, а именно 15 в Университетска болница „Медика Русе“ и 37 в Комплексния онкологичен център. Другите 4 легла са предвидени за болницата в Бяла. Така общо леглата за пациенти с COVID-19 в областта ще станат 242, като 17 от тях ще продължат да бъдат реанимационни.

Това стана ясно от проведени днес разговори от страна на заместник областния управител Свилен Иванов, който е и временно изпълняващ длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб, с директорите на лечебните заведения от региона.

Необходимо е да се отбележи, че са взети всички необходими мерки за несмесване на потоците в онкологичния център, като пациентите, които имат нужда от палиативни грижи ще бъдат преместени в бившето Детско отделение, намиращо се на 4 етаж в старата болница.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета