Пенчо Милков поздрави тройната медалистка от Балканиадата по лека атлетика Ина Ефтимова - ruse.utre.bg

Пенчо Милков поздрави тройната медалистка от Балканиадата по лека атлетика Ина Ефтимова

10 ноември 2020, 09:49 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Кметът на Община Русе Пенчо Милков лично поздрави Ина Ефтимова, която е златен медалист и двоен вицешампион от Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени, провела се в румънския град Клуж. Младата надежда на Спортен лекоатлетически клуб „Дунав‘‘ триумфира в спринта на 200 метра за 23.81 секунди, с което си спечели първо място и златен медал. Това е трето отличие за Ефтимова от регионалния шампионат след завоюваните два сребърни медала в индивидуалния спринт на 100 метра и в щафетата на 4 по 100 метра.

Русенската шампионка се занимава с лека атлетика от дете и разказва, че бягането на 100 метра е било истинско изпитание за духа ѝ, тъй като всичко е много динамично и всяко неправилно движение може да е фатално.

„Винаги съм правила всичко с много любов. Целият ми живот до момента премина в тренировки и състезания, като винаги съм била много отдадена на това, което правя, и затова имам тези успехи. Победите ми са плод на много усилия и труд“, сподели Ина Ефтимова.

В момента русенката е в международната ранглиста, която позволява на 56 души от цял свят да вземат участие в Олимпийските игри. Тя заяви желанието си да положи нужните усилия, за да представи достойно България и Русе на световната спортна сцена.

Златната и двойна сребърна шампионка получи от кмета и символичен медал с герба на Община Русе. В поздравлението си към нея г-н Милков подчерта, че спортът и културата имат специална роля и призвание. Те помагат за обединение на гражданите, особено в трудни времена като днешните.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета