Виртуални 360-градусови разходки, достъпни през QR кодове в албум, посветен на 75-годишнината на РУ - ruse.utre.bg

Виртуални 360-градусови разходки, достъпни през QR кодове в албум, посветен на 75-годишнината на РУ

12 ноември 2020, 10:03 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    РУ

По повод 75-годишнината на Русенски университет „Ангел Кънчев" бе създаден виртуален албум със забележими за университета и града места, събития и факти. За създаването на албума са използвани съвременни технологии за въздушно фотозаснемане и 3D сканиране, които ще позволят на читателя да се потопи във виртуалния свят на Русенския университет.

Екип от преподаватели на университета създаде виртуални 360-градусови разходки, достъпни през QR кодове в албума. Така читателят може да направи виртуална разходка в кампуса на университета, във фоайето на ректората, да разгледа музейната експозиция, да посети „Канев център", Корпус 2 и редица други. В допълнение, в тези виртуални турове са интегрирани и информационни табели, които сочат към приложения с възможности за виртуална реалност и добавена реалност.

Панорамите са направени с въздушно заснемане с дрон, а моделите с 3D сканиране със скенерите, лабораториите на университета.

Виртуалната част на албума е създаден от доц. Георги Христов, ръководител катедра „Телекомуникации" и д-р Дияна Кинанева, асистент в катедрата, а дизайнът на албума е правен от доц. д-р Йордан Дойчинов, ръководител катедра  „Промишлен дизайн". Текстът е на проф. Юлиана Попова, координатор Интеринституционални комуникации.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета