Кметът на Русе благодари лично на световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова - ruse.utre.bg

Кметът на Русе благодари лично на световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова

14 ноември 2020, 23:31 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Оперната прима на Виенската опера Красимира Стоянова се завърна в Русе, за да организира майсторски клас с възпитаници на Националното училище по изкуствата, където самата тя е учила. Днес бе поредният ден от едноседмичните ѝ занятията с учениците преди големия им концерт в неделя.

„Искам да Ви поздравя за изключителния жест, който направихте, организирайки майсторски клас с младите таланти от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, така кметът на Русе благодари на световноизвестното сопрано. Според него това за пореден път доказва необятността на таланта и професионализма, но и човещината на Красимира Стоянова.

Кметът подчерта, че макар днес творческият ѝ дом да е австрийската столица, тя винаги е добре дошла в Малката Виена – там, където за първи път се е разгърнал музикалният ѝ потенциал.

Заключителният концерт на Красимира Стоянова с възпитаниците на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, участвали в майсторския клас, ще бъде на 15.11.2020 г., неделя, на сцената на зала „Филхармония“, заедно с оркестъра на Русенската опера с диригент Димитър Косев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета