Допълнителни мерки за елиминиране на възможността на изпускане на миришещи вещества от „Монтюпе“ - ruse.utre.bg

Допълнителни мерки за елиминиране на възможността на изпускане на миришещи вещества от „Монтюпе“

20 ноември 2020, 12:55 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Предприети са допълнителни мерки за елиминиране на възможността на изпускане на интензивно миришещи вещества от покривната конструкция на Хале 3 на завода на „Монтюпе“ ЕООД. Експерти на РИОСВ-Русе поставиха пломби на димните люкове, с което технически се ограничава възможността за нерегламентираното им отваряне.  Мярката е предприета по инициатива на екоинспекцията и е одобрена от оператора, който е осигурил  техническа възможост за поставянето на пломбите.

Вентилационните  отвори (108 на брой) на производствено Хале № 3 на „Монтюпе“  ЕООД, са обект на принудителна административна мярка, наложена от инспекцията още през 2016 г. Тя е действаща и в момента, като съоръженията, служещи за естествена вентилация, са трайно запечатани с нитове от „Монтюпе“. Новите контролни  пломби са поставени върху останалите елементи (димни люкове), които следва да се отварят само при настъпване на  производствена авария.

На дружеството е дадено предписание да изготвя информация за настъпили събития, които налагат отварянето на люковете, като своевременно информира за това контролния орган.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета