Пет пъти повече оздравели, отколкото заразени в Русе - ruse.utre.bg

Пет пъти повече оздравели, отколкото заразени в Русе

26 декември 2020, 14:08 | ruseutre.bg

Запазва се положителната тенденция за повече оздравели отколкото заразени с COVID-19. Общо 47 нови случая на коронавирусна инфекция са установени през предходните две денонощия на територията на област Русе, а излекуваните са 242-ма. Това става ясно от редовната справка на Регионалната здравна инспекция, като 34 са били новозаразените на 24-и декември, а на Рождество Христово техният брой е бил 13 души. Най-много нови случаи за изминалите два дни са установени в най-голямата община, а именно Русе – 25. От останалите 22 случая над половината и по-точно 13 са от община Бяла. Четири новозаразени има и в община Ценово, трима в Две могили, както и по един в Борово и Иваново. Без нови случаи са населените места от общините Ветово и Сливо поле. Необходимо е да се отбележи, че тази бройка е на база много по-малко направени лабораторни изследвания през почивните дни както в страната, така и в областта, защото по-голямата част от лабораториите не работят. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7077, а излекуваните 5544. Активните случаи са 1184. По последни данни към момента на болнично лечение в региона се намират общо 277 души, като 37 от тях са в реанимация.


За последните два дни са починали още трима мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 349, като 210 от тях са мъже, а 139 са жените. Всички те са на възраст между 27 и 98 години.


Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за разглеждания период област Русе запазва шестото си място по заболеваемост в страната след София (столица), Варна, Бургас, Пловдив и Плевен. След Русенско се нареждат областите Добрич, Сливен и София. Без новозаразени и за двата дни е област Габрово.
Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета